Foto Anders Schønnemann
Malenes Gløgg er historien om håndværk og passion for smag! Om gløgg der smager vinøst og er baseret på økologiske råvarer uden tilsætning af stærk spiritus. Jeg har brugt min baggrund som vinkyper til, at give mit bud på, hvordan en vin kan “glødes”.
Alle kan lave gløgg. Det hører jeg tit. Det er ikke usandt, for alle kan også lave mad, men smagen afskiller den ene kok fra den anden. Det er vigtigt at vælge den rigtige vin til sine gløgg krydderier. Det er ikke spørgsmål om pris, men om at skabe harmoni i smagen. Et forkert valg forstærkes nemlig, når gløggen opvarmes.
Som fast tilknyttet fagperson i Go´ morgen Danmark, lavede jeg en årrække test af gløgg. Opfordret af mit testpanel sprang jeg ud i producentrollen i 2012. Jeg ville ændre opfattelsen af, at gløgg mere er tradition end egentlig velsmag. Jeg vidste at svaret lå i udvælgelsen af vinen fremfor alt. Vinen er nemlig det bærende element i den varme drik, hvis danske navn oprindeligt var ”glødet vin”, før vi annekterede det svenske ord glögg.
Her 12 år senere tæller porteføljen både røde og hvide gløggvarianter med og uden alkohol. De seneste år har der været fokus på samvær udendørs, derfor har jeg lavet opskrifter på sandwich og kager, der smagsmæssigt egner sig til at blive nydt sammen med min gløgg. Du kan finde opskrifterne i undermenuen.
Etiketterne er skabt af Helene Schjerbeck. Helene er uddannet arkitekt, og har i mange år arbejdet med grafik og kunst. Hun har lavet et papirklip, der fortæller historien om gløggens tilblivelse. Det er dette univers Helene har bragt videre til min nye gløgg etiket.
Rigtig god fornøjelse
MALENE SMIDT HERTZ