Gløgg bog

Foto Anders Schønnemann

I år er det 10 år siden, jeg lancerede min allerførste flaske gløgg. Det har givet mig lysten til at dele rejsen med en personlig fortælling, der giver et indblik i gløggens historie og verden, og med inspiration til hvad du kan spise sammen med gløgg.

At producere gløgg er en helårsproces, hvor der i foråret og frem mod tapningen i efteråret arbejdes for at justere smag og ingredienser, så vinen glødes med vægt på det vinøse. Jeg henter inspirationen hertil fra naturen, fællesskabet og højtiden.

I det meste af Europa serveres og nydes den varme, krydrede vin i hele vintersæsonen. Gløgg kaldes på tysk Glühwein, på fransk Vin Chaud og på engelsk Mulled Wine. Fælles for dem alle er, at der er tale om krydret vin, der drikkes fra efteråret og frem til forårets komme.

I bogen kan du gennem de fem kapitler, naturen, vinteren, nydelsen, fællesskabet og håndværket, dykke ned i gløggens univers og lade dig forføre af de smukke billeder fra den hyggelige højtid.

KØB HER
Malenes Gløgg
Bookazine på 52 sider
Udkom september 2022
Foto Anders Schønnemann
Styling og layout Lene Ostenfeldt