Malenes Gløgg

Gløgg

Historien bag

Gennem mit virke i Go´Morgen Danmark lavede jeg en årrække test af Gløgg. Opfordret af mit testpanel sprang jeg ud i producentrollen i 2012. Jeg ville ændre opfattelsen af, at Gløgg mere er tradition end egentlig velsmag. Jeg vidste at svaret lå i udvælgelsen af vinen fremfor alt. Vinen er nemlig det bærende element i den varme drik, hvis danske navn oprindeligt var ”glødet vin”, før vi annekterede det svenske ord Glögg.

Jeg har brugt min baggrund som vinkyper og smagt mig igennem mange blandinger, og giver mit bud på hvordan en vin kan “glødes”  Få tænker over, hvor vigtigt det er at vælge den rigtige vin til sine gløgg krydderier. Det er ikke spørgsmål om pris, men om at skabe harmoni i smagen. Et forkert valg forstærkes, når gløggen opvarmes.

Jeg har lavet en færdigblandet rødvinsgløgg og hvidvinsgløgg begge tilsmagt med julens varme krydderier. En drik, der giver plads til den rene smag af vin, hvor sødmen er afstemt og lettet i sit udtryk. Koncentrat fra blåbær og tranebær i den røde og æble i den hvide, tilfører gløggen en rankhed og balance, der fuldender et meget harmonisk og vinøst udtryk.

Etiketten er skabt af Helene Schjerbeck. Helene driver sammen med sin tvillingesøster Simone Bendix mærket EDITION POSHETTE, et fortryllende univers, hvor der skabes poesi omsat til tasker, punge, og accessories. Det er dette univers Helene har bragt videre til min nye gløgg etiket. Hun har lavet et papirklip, der fortæller historien om gløggens tilblivelse.

Rigtig god fornøjelse
Malene Smidt Hertz
Vinkyper

 • MALENES GLØGG RØD, Danmark
  MALENES GLØGG RØD, Danmark
  89,00 DKK

  MALENES GLØGG Rød 10%

  Malenes Rødvinsgløgg Færdigblandet rødvinsgløgg - 70% rødvin glødet med julens varme krydderier og koncentrat fra blåbær og tranebær. Blåbærret er en smag man forbinder med Norden, hvor det vokser mange steder. Det har været en udfordring at anvende i kombination med rødvin, fordi blåbærret har en tendens til at tørre munden ud. Tranebærret tilfører friskhed til gløggen når den varmes. Jeg har lagt al min energi og smagskompetence i at finde frem til den rødvin, som i balance med blåbær, tranebær og krydderier giver gløggen den rene smag. Jeg anbefaler du nyder gløggen ved 65° og kun tilsætter afskallede mandler, da rosiner søder unødigt. Det er meget vigtigt at gløggen varmes med det samme og ikke står og koger ind over blusset, da dette vil ændre smagen betragteligt og forstærke sødmen. Klik på vinens navn og læs mere om vinen og Malenes Gløgg

  89,00 DKK
  89,00 DKK
 • MALENES GLØGG HVID, Danmark
  MALENES GLØGG HVID, Danmark
  89,00 DKK

  MALENES GLØGG Hvid 10%

  Malenes Gløgg med æble og julekrydderier Malenes færdigblandet gløgg - 70% hvidvin glødet med julens varme krydderier. Malenes Gløgg er min fortolkning af krydret vin efter nordisk tradition. Gløggen er lavet på base af hvidvin og æblejuice. Æblet hører juletiden til og skaber friskhed og balance til den afstemte sødme. Gløggen er tilsmagt med krydderier bl.a; orangeskal, kardemomme, og ingefær. Kort sagt; ren, vinøs og varmende. Klik på vinens navn og læs mere om vinen og Malenes Gløgg  

  89,00 DKK
  89,00 DKK