Malenes Gløgg

Alle tre varianter

Alle tre varianter

Historien bag

Malenes Gløgg er historien om håndværk og passion for smag! Om gløgg der smager vinøst og er baseret på økologiske råvarer uden tilsætning af stærk spiritus. Jeg har brugt min baggrund som vinkyper til, at give mit bud på, hvordan en vin kan “glødes”.

Alle kan lave gløgg. Det hører jeg tit. Det er ikke usandt, for alle kan også lave mad, men smagen afskiller den ene kok fra den anden. Det er vigtigt at vælge den rigtige vin til sine gløgg krydderier. Det er ikke spørgsmål om pris, men om at skabe harmoni i smagen. Et forkert valg forstærkes nemlig, når gløggen opvarmes.

Som fast tilknyttet fagperson i Go´ morgen Danmark, lavede jeg en årrække test af gløgg. Opfordret af mit testpanel sprang jeg ud i producentrollen i 2012. Jeg ville ændre opfattelsen af, at gløgg mere er tradition end egentlig velsmag. Jeg vidste at svaret lå i udvælgelsen af vinen fremfor alt. Vinen er nemlig det bærende element i den varme drik, hvis danske navn oprindeligt var ”glødet vin”, før vi annekterede det svenske ord glögg.

Her 10 år senere tæller porteføljen både røde og hvide gløggvarianter med og uden alkohol. De seneste år har der været fokus på samvær udendørs, derfor har jeg lavet opskrifter på sandwich og kager, der smagsmæssigt egner sig til at blive nydt sammen med min gløgg. Du kan finde opskrifterne i undermenuen.

Rigtig god fornøjelse

MALENE SMIDT HERTZ