Her finder du Europas flotteste samling af fransk vin

Her finder du Europas flotteste samling af fransk vin
07/09/2012 Malene Hertz

 

Enhver, der holder af fransk vin må begejstres ved synet af Palais Coburg’s samling på over 25.000 flasker fransk vin – vel og mærke vin i superligaen. Det blev jeg i alle tilfælde, da jeg besøgte det smukke palæ, der udover deres vinsamling byder på gastronomi i topklassen samt overnatning på Relais & Château niveau. Alle vine er til salg og kan nydes på stedet, eller sendes direkte hjem til køber.

 

VIN 200 ÅRHUNDREDER TILBAGE

Det gamle kejserpalads i hjertet af Wien, kan føre sin historie 600 år tilbage. Den velbevarede arkitektur, har givet mulighed for indretningen af hele 6 vinkældre med over 60.000 flasker og optimalt klima for opbevaringen af de særdeles spændende vine. En helt særlig kælder rummer et historisk arkiv af Sauternes slottet Château d’Yquem – den mest eksklusive og sublime dessertvin af dem alle. Én enkelt flaske har årgang 1811 på etiketten.

STØRSTE SAMLING AF CHÂTEAU MOUNTON ROTSCHILD TIL SALG FOR 10.000.000 US$

Den franske kælder rummer udover en imponerende samling af topvine på 6-liters flasker, også kaldet Imperiale flasker, en helt særlig samling af 50 kasser vin fra 1. Crû slottet Château Mouton Rotschild. De i alt 600 flasker, der blev købt ved en auktion på slottet, kostede ved erhvevelsen 1.000.000 US$, men skønnes i dag at være det tidobbelte værd. Køber skal dog have tegnepungen i orden for samlingen sælges kun samlet.

Den legendariske 1982 årgang fra samme slot pryder hele indgangen til kælderen, hvor den kyndige sommelier på stedet, Hendrik Aufderheide, bekendtgører, at de 250 flasker skam kan købes enkeltvis.

Bliv meget klogere på kælderens øvrige vine ved besøg eller kontakt www.palais-coburg.com