Livsnyderruten

Livsnyderruten
09/07/2012 Malene Hertz

Nyt Nordisk ForlagDet er titlen på gastronomen, rejseføreren og livsnyderen Anders Grøndahl’s seneste bog. Jeg sidder og bladre i den og læser på må og få. Falder i staver og samler indtrykkene i form af dufte og flashbacks fra rejseruten Alsace til Provence.

Jeg får lyst til at rive den sidste to do liste før ferien i stykker og kaste mig ud i bilen for at følge

bogens mange gode anbefalinger. Få har som Anders Grøndahl rejst denne rute tynd og jeg forstår til fulde, hans opfordring ikke mindst til os børnefamilier, der haster afsted for at nå feriedestinationen, til at dreje fra motorvejen og kører på opdagelse i de mange idylliske vinbyer, der ligger som perler på snor, langt væk fra motorvejens stressende tempo og ungernes kedsomhed på bagsædet.

Det geniale ved bo

gen er, at Anders Grøndahl deler alle sine gode erfaringer med læseren. Således undgår man det som jeg har prøvet masser af gange “turistfælderne”. I stedet lokker han os ind bag det overfladiske og ind på de små hyggelige spisesteder, de gode overnatningsmuligheder og nogle af rutens mange skønne vingårde.

Som den garvede rejsearrangør Anders Grøndahl er, føler jeg mig tryg ved at alle ”svipserne” er sorteret fra, som han lover i sit forord.

Ferien er planlagt for i år, men når jeg skal af sted næste gang, bliver det helt sikkert med bogen i bagagen.

Livsnyderruten af Anders Grøndahl, Nyt Nordisk Forlag

God tur