Smuk Vin, den 12.-13. april i Politikens Hus

Smuk Vin, den 12.-13. april i Politikens Hus
24/03/2013 Malene Hertz

Smuk vin

De har alle gjort indtryk – dybt indtryk. Nogle har jeg fulgt længe, andre har jeg nyligt stiftet bekendtskab med, men ét har de til fælles. Deres vine rør mig, gør mig nysgerrig, får mig til at vende tilbage, pirrer mine smagsløg og inviterer mig på oplevelse igen og igen.

Han ejer det første Crû Classé-slot, der lagde om til biodynamik i Bordeaux. Nu har ejeren af 5. Crû slottet Château Pontet Canet, Alfred Tesseron, meldt ud, at træfade er på retur til fordel for amforaer og dermed blevet en trussel for 1855-klassifikationens selvopfattelse.

Hun så sin ældste vinmark brænde op for øjnene af et hold danske journalister. Alligevel gennemførte hun rundvisningen og invitererede til smagning i privaten, mens brandbilerne hylede gennem de smalle gader. Majorie Gallet er en af Sydfrankrigs mest lovende stjerner.

Han laver vin i en ørken. Alligevel er den blandt Sydamerikas bedste Pinot Noir vine. Hans Vinding-Diers er dansk, men har boet hele livet i en vinmark. Såvel hans far som hans fætter er verdenskendte vinnavne, men selv var han ukendt, indtil kærligheden bragte ham til Argentina.

Jeg sidder på en vinbar i København. Alle omkring mig diskuterer ivrigt vinbondens nyeste tiltag – Lieux Dits champagner. Var de bedre eller dårligere end ved smagningen i fjor? Jeg aner ikke, hvad de taler om, var ikke med i fjor. Jeg er dukket op, fordi boblerne to måneder forinden har taget bo i mine smagsløg. Nu er jeg nysgerrig og vil bare smage mere. Jeg skeler til sidemanden. Det første ord, han skriver på sin blok, er smuk. Jeg er enig; Jacques Selosse laver smuk vin, måske Champagne distriktets smukkeste.

Fredag den 12. april og lørdag den 13. april præsenterer Politiken Plus et træf for håndlavet vin. På SMUK VIN kan du møde importører og producenter af vine, der er fremstillet af nogle af de største vintalenter i verden.

SMUK VIN er skabt af mennesker med en livsfilosofi, der respekterer biodiversitet, historien og det gode håndværk i vinproduktionen. SMUK VIN har personlighed og udtrykker sit inderste væsen i glasset. Der er vin, man drikker, mens man taler. SMUK VIN taler man om, mens man nyder den!

SMUK VIN bliver afholdt for første gang i Danmark og vil præsentere flere end 200 vine, der alle har det til fælles, at det er håndlavet vin. Du kan få dig en ærlig snak med importører og producenter, og du kan følge eksperters, sommeliers, specialisters, filosoffers og vinguruers foredrag. Vil du tilføje en ekstra dimension til vinarrangementet, så kan du tilmelde dig Masterclasses med nogle af branchens førende personligheder, som eksempelvis Isabelle Legeron MW, Pontus Elofsson og Marie Von Ahm.

Jeg afholder selv en masterclass om lørdagen kl. 18.00, hvor du kan smage 5 forskellige, spændende vine.

Du kan købe billet på politiken.dk, hvor du også kan læse mere, samt se flere videoer.

Vel mødt!

smuk vin 1Tilmeldte udstillere:

L’Esprit du Vin, Bichel vine, KK Wine Down under, Niche vin
Rosforth & Rosforth, Adriat Vinimport, Atom Wine, Los grandes Pagos de España
Philipson Wine, Winewise, Spiegelau