
Historien bag
Gennem mit virke i Go´Morgen Danmark lavede jeg en årrække test af Gløgg. Opfordret af mit testpanel sprang jeg ud i producentrollen i 2012. Jeg ville ændre opfattelsen af, at Gløgg mere er tradition end egentlig velsmag. Jeg vidste at svaret lå i udvælgelsen af vinen fremfor alt. Vinen er nemlig det bærende element i den varme drik, hvis danske navn oprindeligt var ”glødet vin”, før vi annekterede det svenske ord Glögg.
Jeg har brugt min baggrund som vinkyper og smagt mig igennem mange blandinger, og giver mit bud på hvordan en vin kan “glødes” Få tænker over, hvor vigtigt det er at vælge den rigtige vin til sine gløgg krydderier. Det er ikke spørgsmål om pris, men om at skabe harmoni i smagen. Et forkert valg forstærkes, når gløggen opvarmes.
Jeg har lavet en færdigblandet rødvinsgløgg og hvidvinsgløgg begge tilsmagt med julens varme krydderier. En drik, der giver plads til den rene smag af vin, hvor sødmen er afstemt og lettet i sit udtryk. Koncentrat fra blåbær og tranebær i den røde og æble i den hvide, tilfører gløggen en rankhed og balance, der fuldender et meget harmonisk og vinøst udtryk. I 2021 er der kommet endnu en gløgg i porteføljen. En ALKOHOLFRI økologisk og vegan certificeret gløgg brygget af danske æbler og rundet i smagen med citrus- og stenfrugt samt vanilje.
Etiketten er skabt af Helene Schjerbeck. Helene driver sammen med sin tvillingesøster Simone Bendix mærket EDITION POSHETTE, et fortryllende univers, hvor der skabes poesi omsat til tasker, punge, og accessories. Det er dette univers Helene har bragt videre til min nye gløgg etiket. Hun har lavet et papirklip, der fortæller historien om gløggens tilblivelse.
Rigtig god fornøjelse
Malene Smidt Hertz
Vinkyper