Malenes Gløgg

Alle tre varianter

Alle tre varianter

Historien bag

Gennem mit virke i Go´Morgen Danmark lavede jeg en årrække test af Gløgg. Opfordret af mit testpanel sprang jeg ud i producentrollen i 2012. Jeg ville ændre opfattelsen af, at Gløgg mere er tradition end egentlig velsmag. Jeg vidste at svaret lå i udvælgelsen af vinen fremfor alt. Vinen er nemlig det bærende element i den varme drik, hvis danske navn oprindeligt var ”glødet vin”, før vi annekterede det svenske ord Glögg.

Jeg har brugt min baggrund som vinkyper og smagt mig igennem mange blandinger, og giver mit bud på hvordan en vin kan “glødes”  Få tænker over, hvor vigtigt det er at vælge den rigtige vin til sine gløgg krydderier. Det er ikke spørgsmål om pris, men om at skabe harmoni i smagen. Et forkert valg forstærkes, når gløggen opvarmes.

Jeg har lavet en færdigblandet rødvinsgløgg og hvidvinsgløgg begge tilsmagt med julens varme krydderier. En drik, der giver plads til den rene smag af vin, hvor sødmen er afstemt og lettet i sit udtryk. Koncentrat fra blåbær og tranebær i den røde og æble i den hvide, tilfører gløggen en rankhed og balance, der fuldender et meget harmonisk og vinøst udtryk. I 2021 er der kommet endnu en gløgg i porteføljen. En ALKOHOLFRI økologisk og vegan certificeret gløgg brygget af danske æbler og rundet i smagen med citrus- og stenfrugt samt vanilje.

Etiketten er skabt af Helene Schjerbeck. Helene driver sammen med sin tvillingesøster Simone Bendix mærket EDITION POSHETTE, et fortryllende univers, hvor der skabes poesi omsat til tasker, punge, og accessories. Det er dette univers Helene har bragt videre til min nye gløgg etiket. Hun har lavet et papirklip, der fortæller historien om gløggens tilblivelse.

Rigtig god fornøjelse
Malene Smidt Hertz
Vinkyper

 • Mandler
  Mandler
  45,00 DKK

  MALENES mandler 100 gr. i cellofanpose

  100 gr. afskallede mandler til at komme i gløggen.

  45,00 DKK
  45,00 DKK
 • 89,00 DKK

  MALENES GLØGG Færdigblandet hvidvinsgløgg m/æble. Økologisk og vegan. 10% vol.

  Malenes Gløgg med æble og julekrydderier Malenes færdigblandet gløgg - 77% hvidvin glødet med julens varme krydderier. Malenes Gløgg er min fortolkning af krydret vin efter nordisk tradition. Gløggen er lavet på base af hvidvin og æblejuice. Æblet hører juletiden til og skaber friskhed og balance til den afstemte sødme. Gløggen er tilsmagt med krydderier bl.a; orangeskal, kardemomme, og ingefær. Kort sagt; ren, vinøs og varmende.

  89,00 DKK
  89,00 DKK
 • 89,00 DKK

  MALENES GLØGG Færdigblandet rødvinsgløgg m/blåbær. Økologisk og vegan. 10% vol.

  Malenes Rødvinsgløgg Færdigblandet rødvinsgløgg - 72% rødvin glødet med julens varme krydderier og juice fra blåbær og tranebær. Blåbærret er en smag man forbinder med Norden, hvor det vokser mange steder. Det har været en udfordring at anvende i kombination med rødvin, fordi blåbærret har en tendens til at tørre munden ud. Tranebærret tilfører friskhed til gløggen når den varmes. Jeg har lagt al min energi og smagskompetence i at finde frem til den rødvin, som i balance med blåbær, tranebær og krydderier giver gløggen den rene smag. Jeg anbefaler du nyder gløggen ved 65° og kun tilsætter afskallede mandler, da rosiner søder unødigt. Det er meget vigtigt at gløggen varmes med det samme og ikke står og koger ind over blusset, da dette vil ændre smagen betragteligt og forstærke sødmen.  

  89,00 DKK
  89,00 DKK
 • Udsolgt
  MALENES ALKOHOLFRI ÆBLEGLØGG
  MALENES ALKOHOLFRI ÆBLEGLØGG
  89,00 DKK

  MALENES GLØGG Færdigblandet ALKOHOLFRI Æblegløgg. Økologisk og vegan. 0,0% vol. UDSOLGT TJEK FORHANDLERE

  Malenes Gløgg med æble og julekrydderier Malenes færdigblandede alkoholfrie gløgg er brygget af 84% æblemost fra danske æbler, 7% appelsinsaft, 6% abrikospuré, julekrydderier, ingefærsaft, sirup og vanilje. Altsammen økologisk og plantebaseret. Krydringen er lagt med vægt på kardemomme og kanel. Jeg anbefaler gløggen ikke sødes unødigt med rosiner. Friske æblestykker, hele afskallede mandler eller blot au natural. Udvid sæsonen for varme drikke med god samvittighed og nyd smagen af de bedste råvarer, krydret med saft fra citrus- og stenfrugt og rundet af vanilje og julekrydderi.

  89,00 DKK
  89,00 DKK