Danske vinmagere i nordisk selskab
Der er vinene, der er lavet i Danmark og dem, som er lavet af danskere i udlandet. Tirsdag den 16. april står vinekspert Malene Smidt Hertz i spidsen for en aften, hvor der er mulighed for at smage en perlerække af spændende vine lavet af talentfulde danske vinmagere i Danmark og i udlandet. Til vinene vil der blive serveret syv små retter med forårets bedste, nordiske råvarer, heriblandt løjrom, morkler, asparges og rabarber.
I løbet af aftenen vil Malene Smidt Hertz fortælle om historien bag vinene, for eksempel Flor de Pingus fra Peter Sisseck i 2009-årgangen, fætteren Hans-Vinding Diers’ Brunello di Montalcino fra Tenuta di Argiano og en dansk mousserende vin fra vingården Skærsøgaard.
Pris for arrangementet (inkl. de syv vine og de syv små retter): kr. 599,-
Dato og tidspunkt: Tirsdag den 16. april kl. 19.00
Sted: Zeleste, Store Strandstræde 6, 1255 København K
Reservation: Zeleste, telefon 33 16 06 06 eller e-mail reservation@zeleste.dk
Menu og vine
DON’s Cuvée Brut 2011, Skærsøgaard
Knækbrød & røget ostecreme
Lun pandekage med løjrom: Pandekagen rulles med en creme af løjrom & syrnet fløde, og pyntes med radiser & urter (dild & purløg).
Altesse 2011, Château du Caix, Cahors, Prince du Danemark
Kongekrabbe & muslinger: Spinatpuré – muslingesauce – vagtelæg – kartoffelchips
Cortes de Cima Syrah 2010, Alentejo, Portugal
Sprængt & let stegt rype: Jordskokker – æbler – spæk & puré af gulerod. Hertil enebærgranulat.
Le Flor de Pingus 2009, Ribera del Duero, Spanien
L’Orciaia 2007, Brunello di Montalcino, Tenuta Argiano, Toscana, Italien
Dansk lammekrone: Morkler – asparges – perlebyg – skovsyre
Frederiksdal Kirsebærvin Rancio
3 slags ost: Knuthenlunds gedeost – Vesterhavsost – Blue Viking – Kvædechutney
Frederiksdal Kirsebærvin Nielstrupmark 2010
3 slags rabarber: Rabarberis – marineret rabarber – rabarber tilberedt under tryk
Om Malene Smidt Hertz
Malene Smidt Hertz (f. 1966) er en af Danmarks få vinkypere, uddannet 1985-88 på Vingaarden i Odense med flere studieophold i udlandet undervejs. Hun har et bredt kendskab til såvel den europæiske som den oversøiske vinverden, og det er da også bredden og mangfoldigheden i vinens verden, der optager Malene Smidt Hertz. Erfaringen er opbygget via praktisk deltagelse i kælderarbejde, rejser, indkøb og salg af vin, samt som mangeårigt medlem af forskellige smagejuryer, som dommer og som formidler af vin. Sidstnævnte er blandt andet som TV2 Go’ Morgen Danmarks faste vinekspert, som foredragsholder i Rundt om Vin, og som fast skribent i magasinet Mad & Bolig.
Om Zeleste:
Zeleste er en lille oase i storbyen og et alternativ til Nyhavns livlige stemning. Midt på dagen serverer Zeleste brunch og enkelte frokostretter tilpasset sæsonens udbud af friske råvarer. Til aften byder menukortet på retter inspireret af det nordiske og franske køkken, med et særligt fokus på fisk, vildt og skalddyr.
Stueetagen i Zeleste bugter sig om en smuk, brostensbelagt gårdhave med servering rundt om en stor, åben pejs. Inden døre er der mange hyggelige kroge og maritime detaljer, som bidrager til restaurantens romantiske og intime stemning.