Den 14. og 15. juni er der fyldt med fransk markedsstemning ved Torvehallerne med masser af stader med franske produkter samt bistroer og barer. Adgang er gratis. På madbillet.dk kan man købe et smagesæt bestående af et flot Holmegård vinglas og 4 poletter for 100 kr. , som kan indløses på staderne mod et glas vin eller noget til ganen.
« Apéritif à la française » er en begivenhed der arrangeres af Sopexa* og finder sted for 10. gang i storbyer fordelt over hele verden. København har været så heldig at komme med som den 10. storby i anledning af 10 årsdagen sammen med Berlin, Dubai, Hong-Kong, Milano, Montreal, New-York, Paris, Sao Paulo og Tokyo.14. og 15. Juni 2013 på Israels Plads foran Torvehallerne For at sætte fokus på ”Apéritif à la française” arrangerer Sopexa* to dage med fransk apéritif og marked ved Torvehallerne, Københavns kulinariske smørhul. I et stort telt ud mod Frederiksborggade kan man købe forskellige franske lækkerier. Restauranten ”Un Mercato” skifter i anledning af dagene navn til ”Bistro du Marché” og vil bl.a servere franske klassikere som grillkylling, som den fås på alle franske markeder. ”Ma Poule”, som har stade i Torvehallerne vil lave pladsen uden for stadet om til fransk bar med servering af franske vine og små anretninger. Både fredag og lørdag bliver der også livemusik på pladsen og lørdag kommer der en tegneserietegner – Thierry Capezzone – som vil tegne karikaturer i bedste franske stil. Smagesæt Under de to markedsdage, vil der blive mulighed for at købe et smagesæt bestående af et flot smageglas fra Holmegård fra Perfektion-serien og 4 poletter, som kan indløses til et glas vin eller noget spiseligt fra standene. Smagesættet koster 100 kr og kan bestilles i forvejen på: madbillet.dk. Udskrift af kvittering medbringes. Se hvilke firmaer, der er med på fransk aperitif og marked på facebook.com/franskaperitif. Fransk madkultur har for danskerne altid stået som noget unikt, for selv om de nordiske råvarer er dejlige, er sæsonen kort, og så er det rart at kunne supplere med lækre varer fra sydligere himmelstrøg, såsom oliven, tomater, artiskokker og meget andet. Der er heller ingen tvivl om, at franskmændene er eksperter, hvad angår de ekstraordinært gode spegepølser, vildtpatéen med den helt rigtige smag eller ansjoserne i olie, som kan bruges som smagsgiver i alt muligt. Det franske køkken har danskerne taget til sig for lang tid siden, når de selv skal lave mad, men der er en anden meget vigtig del af et fransk måltid, som danskerne ikke kender så godt endnu. Det er den franske apéritif, som i Frankrig indleder ethvert festligt måltid. Det kan være alt fra en Pernod med oliven, (hvem husker ikke det fra ferien i Sydfrankrig), en kir, et glas crémant eller hvidvin med alt fra snacks, canapéer, østers og meget andet – kun fantasien sætter grænser. Hele denne franske markeds- og apéritifstemning kan man opleve den 14. og 15. juni ved Torvehallerne. For flere informationer, kontakt Dorte Pontoppidan, PR ansvarlig, Sopexa Foto: Pont de la Tournelle – Paris 5 – © Daniela Jeremijevic Tegning : Gustav Pontoppidan
*Sopexa er marketing- og konsulentbureau for franske fødevarer, vin og livsstil |